loteri

Terdapat masalah mendasar dengan sistem loteri. Dan dengan ‘sistem’ maksud saya kebanyakan buku atau program perisian yang menyatakan dapat membantu anda memenangi loteri.

Loteri haram?

Isu utama  XE88 adalah bahawa loteri adalah permainan yang sangat diatur oleh Pemerintah. Agar loteri mempunyai peluang diberi lesen untuk beroperasi, ia harus membuktikan bahawa ia dikendalikan secara adil dan beretika. Dan adil bermaksud keputusan undian adalah rawak.

Sekiranya hasilnya tidak acak dengan cara apa pun, pengendali akan terbuka untuk dituntut, dan dapat disaman oleh semua pemain yang membeli tiket dengan itikad baik.

Jadi Bagaimana Mereka Boleh Mengalahkan Sistem?

Ini kemudian mengejutkan apabila melihat banyak sistem loteri yang berjaya dijual yang mendakwa mereka dapat ‘menghilangkan kombinasi yang tidak mungkin’. Atau dengan menganalisis hasil masa lalu dapat meramalkan hasil masa depan dengan lebih tepat. Oh bukan hasil yang pasti, itu mustahil, hanya hasil yang sedikit lebih mungkin berlaku …

Untuk dapat benar-benar menuntut apa-apa perkara itu, penulis mesti membuktikan bahawa permainan itu tidak rawak. Sesuatu yang sangat diminati oleh pengusaha loteri untuk melihat bukti. Lagipun, ini bermaksud seluruh pasukan orang yang sangat profesional di syarikat loteri pasti melakukan kesalahan. Kesalahan yang mesti dilupakan oleh semua juruaudit dan pengawal selia syarikat loteri itu.

Mungkin Tidak Semua Yang Mereka Nampak

Atau mungkin, mungkin, sistem loteri tersebut tidak benar-benar memenuhi tuntutan. Mungkin pengarang hanya ‘menang’ setiap kali mangsa lain membeli salinan buku mereka.